Mod Kløe

Sår på hestens ben – har den fået muk ?

Svaret kan sagtens være et stort ja. Alle heste kan få muk på alle tider af året. Dog ses de fleste større angreb af muk i efteråret og vintermånederne. Det skyldes naturligvis i vid udstrækning, at hestene opholder sig på fugtige områder eller i direkte mudder.

Muk er en betegnelse for en infektion der opstår, fordi der kommer hul på huden og bakterier kan trænge ind og skabe infektionen. Især kodeleddet og nederste del af benene er udsat. Selvfølgelig fordi det er her berøringen med jord og fugt er størst, men også fordi huden her er særlig tynd. Hovskæg er med til at beskytte mod skader, hvorfor vi aldrig anbefaler at klippe dette af. Kun hvis en dyrlæge mener det nødvendigt, for at kunne foretage en grundig undersøgelse og stille en korrekt diagnose.

Muk er derfor en samlet betegnelse for infektion nederst på benene, forårsaget af bakterier, svampe, mider eller dermatophilus congolensis, som er en bakterie, der desværre kan smitte fra hest til hest.

Beskyt din hest mod muk

Forebyggelse er nøgleordet til at undgå muk. Korrekt og sund fodring er med til at give hesten et stærkt immunforsvar. Men du kan også beskytte hestens hud udefra med forskellige midler. Er huden hel, vil bakterier ikke kunne invadere hestens hud og dermed skabe sår.

Shireoil.dk har et bredt sortiment, så du kan vælge det rigtige produkt netop til din hest. Vi anbefaler link til produkt til heste med hovskæg, og cremer link til produkt til heste med ingen eller meget lidt hovskæg. Uanset hvilket produkt vil det ligge en hinde på huden og beskytte denne. Kommer der alligevel en skade på huden indeholder de ingredienser der er antibakterielle og er med til at skabe en hurtigere sårheling.

Muk i kodeled:

Dette er ikke et usædvanligt syn, men kan sagtens heles og forhindres i at opstå igen. Her vil Farriers Mud Fever Creme være at foretrække.

Her ses et større angreb af muk:

Her ses resultatet af muk, der har været ubehandlet gennem længere tid.

 En dyrlæge bør konsulteres da en medicinsk behandling kan være nødvendig. Men en barriere af creme vil kunne beskytte huden mens den heler. Også her vil Farriers Mud Fever creme anbefales.

Begge heste bør forebygges med Leg Oil Mix, der er mineralsk olie med svovl. Også kendt som Pigoil Sulphur. Hvis hesten ikke kan undgå våde eller mudrede folde er Leg Oil Paste det rigtige valg. Foruden olie og svovl indeholder det et fortykkelses middel der får det til at sidde fast på benene, selv under ekstreme forhold.

Farriers Mud Fever Cream 1000 ml.

283,00 kr.

ITCH BUSTER 2,5 liter

445,00 kr.

Leg Oil Mix

362,50 kr.

LEG OIL PASTE – 5 KG.

629,00 kr.